top of page
Doing Homework

מידע להורים


נהוג לומר שכשילד נולד, בשביל ההורים שלו נולדו שני ילדים – הרך הנולד ותאומו הדמיוני, שנמצא בראש ובציפיות של ההורה.  לפעמים היציאה מהארון יכולה להתפס כמתקפה על ההורה, על הסמכות שלו ועל הדרך אותה הוא הנחיל לילדיו. בנוסף, ניתן לשמוע גם 'פוף' קטן, איוושה שמבשרת שאותו תאום דמיוני מתרחק עוד צעד מהילד הממשי. הכאב הזה הוא כאב לגיטימי, כאב שהורים רבים חווים לא רק במעמד היציאה מהארון אלא בשלל החלטות אחרות של הילד כמו מקום מגורים, מציאת בן או בת זוג, בחירת מקצוע ועוד. 
 

Young Man in Therapy



לכאב הזה מקור נוסף, והוא החרדה מפני הלא נודע. מה זה אומר להיות להט"ב? האם הבן שלי יפסיק לשמור מצוות? האם תהיה לו משפחה? האם ניתן 'לצאת' מזה? ועוד שאלות רבות. אנחנו מקווים שהאתר יעזור לכם ויתן לכם את הכלים לפעול באופן המיטבי בשביל הילד או הילדה ובשבילכם, ההורים.
ראשית יש להדגיש, שכשהילד יוצא מהארון הוא עדיין אותו הילד שגידלתם. יתר על כן, הוא לא להט"ב באשמתכם, ועל כך תוכלו לקרוא במדור מחקרים באתר, ואין לכם סיבה או יכולת לשנות אותו. זה אותו הילד החביב ואהוב שנותן לכם, ההורים, הצצה עמוקה יותר לעולמו הפנימי. יציאה מהארון אינה התרסה מול ההורים אלא הזמנה לדיאלוג ושיח, פעמים כשהילד זקוק לכם יותר מכל.

שנית, יש להדגיש, הילד לא נהפך ללהט"ב עם היציאה מהארון. ישנם הורים שחוששים מפני הנחת הדברים על השולחן, אך יש לזכור שהילד היה להט"ב גם לפני היציאה מהארון, והגילוי של העניין בפניכם, ההורים, הוא עניין מבורך שיאפשר לכם לפקוח עין על ילדכם ולהבחין במצבו טוב יותר. נערים ונערות בארון, ואף מבוגרים, נוטים יותר מאחרים לפגיעה עצמית, פגיעות מיניות והטרדות מצד אחרים. גילוי הלב של הילד או הילדה זו הזדמנות לקחת את ההגה חזרה ולעזור לילד לנווט בעולם החדש אליו הוא נכנס בבטחה ולא לבד. התכחשות לילד או ניסיון 'להוציא אותו מזה' גוזרים על ההורים ריחוק. במצב זה פעמים רבות מתפתח מין חיים כפולים בהם הילד או הילדה משדרים דבר אחד להורים, אבל ממשיכים לנהל לבד אורח חיים אחר. רק דיאלוג מתמיד תוך אהבה ללא תנאי יכול למנף את היציאה מהארון לקשר עמוק יותר ובטוח יותר בין ההורים לילדיהם. 

ולבסוף עוד מילה. פעמים ויציאה מהארון של הילד היא כניסה לארון של ההורים. הם נעשים שומרי סוד של הילד, ובכך חווים חוויות דומות במעט לתהליך אותו עובר הילד. כמו שהילד חש צורך לצאת מהארון, או לדבר עם מישהו, כך גם פעמים רבות ההורים זקוקים לתמיכה. לשם כך ישנו ארגון בשם תהיל"ה, שמלווה משפחות והורים לילדים להט"בים. הנה קישור לאתר ולמרכז התמיכה שפועל 24/7. בנוסף להם ניתן למצוא כאם לינק לרכישת החוברת 'הורים לפני הכל' שהוציאה הקהילה הדתית הגאה בחוברת יש מידע מקיף ורלוונטי שבידו לסייע להורים.

יתכן שתצטרכו טיפול. אם כן, חפשו מטפל מכיל שמאפשר לבנך לחפש את עצמו בלי לכוון או לנסות לשלוט לאן זה יוביל. מטפל שמנסה לשנות את המשיכה המינית שלו אינו פועל לפי כללי האתיקה ועלול לפגוע בבנך.

אם בכל זאת תרצו ליצור קשר עם מטפל המרה, בקשו ממנו לדבר עם אחד מהגברים שעבר טיפול על ידו והשתנה. התעקשו שהוא יהיה בפנים גלויות ובשם גלוי. אם הוא נשוי, בקשו לדבר עם אשתו. עשו תחקיר מינימלי כמו שהייתם עושים לפני כל חוג אלטרנטיבי שהייתם שולחים אליו את הילד שלכם.
ודאו שילדכם מביע התעניינות מינימלית לפחות בתהליך שכזה. אם לא, קחו בחשבון שפוטנציאל הנזק עלול להיות גדול לאין שיעור מאשר אילו היה לו רצון מסויים.

זכרו. הילד שלכם במצב פגיע. הוא ככל הנראה אינו מסוגל לבצע תחקיר או "סקר שוק" שכזה בעיניים פקוחות ואחראיות.
לנשום עמוק ופשוט לאהוב אותו. כמו תמיד.


 

bottom of page