top of page
pexels-cottonbro-4100417.jpg

מפסיקים את ההמרה עוברים לבחירה

pexels-cottonbro-4100417.jpg



על המרכז:

רבים מהצעירים, כשהם מגלים שהם נמשכים לבני מינם, נכנסים לחרדה: מה יגידו עלי? מה אעשה מעכשיו? פעמים ואף הסביבה הקרובה אינה תומכת, או גרוע מכך, פועלת במכוון 'להחזיר לתלם' את הילד. כל אלו באופן טבעי מעוררים רצון לדעת אם ניתן להשתנות, אם אפשר 'לצאת מזה' וכיצד. 

חיפוש ברשת מעלה שישנם ארגונים שאכן מנסים לעשות זאת. הדבר כמובן מתאים לאותם אנשים שמחפשים את אותה דרך החוצה. באתרים שלהם יכול אדם לקרוא על שפע טיפולים שתפקידם זהה: לשנות את הנטייה המינית של האדם. המטרה דומה, אך השיטות מגוונות: חלקם מציעים סדנאות גבריות, אחרים טיפול בטראמות מיניות, ואחרים בכלל מתמקדים 'בהתמכרות' שיש בנטייה. כמובן שחלק רב מה'מטפלים' אינם בעלי רישיון לטפל, ועושים זאת בניגוד לחוק ולאתיקה המקובלת. 

בדרך כלל באותם אתרים ניתן לקרוא רק על ה'הצלחות' של הטיפול, ומועלמים הסיכונים שיש בטיפול. הסיכונים הם מגוונים. ראשית, עצם הניסיון לשנות את הנטייה מינית מעמיק את הניכור בין האדם לעצמו. בנוסף, עקב השרלטנות של חלק מהמטפלים השיטות בהם הם פועלים יכולות לסכן את המטופל. לבסוף, היום כבר ידוע שמסגרת 'דיסקרטית' זו מזמינה פגיעות רבות במטופלים מצד המטפלים, פגיעות שמנצלות את חולשתם של המטופלים.
אם כן, מה הוא בדיוק טיפול המרה? כיצד אדע שאני באחד כזה? מה דעת ההלכה והיהדות על טיפולים אלה? אם תרצו לקרוא עוד, שלל תכנים, בלוגים וכתבות בנושא נמצאים לפניכם.


 


עדויות של ניצולי 'טיפולי' המרה:
 

" אין אפשרות להיות גם הומו וגם דתי. הומואים הם בודדים ואובדניים ויש להם מחלות מין. זה משהו שלא רציתי להיות חלק ממנו "

pexels-cottonbro-4100417.jpg


שיא שאין בו 'גאווה':  לפי Google Trends, ישראל היא שיאנית העולם בחיפוש אחר טיפולי המרה לאור היקף התופעה בישראל, Google, האגודה למען הלהט"ב וחברותא יוצאים בקמפיין להעלאת המודעות לסכנות הטמונות ב"טיפולים".

לפי Google Trends, ישראל היא שיאנית עולם בחיפוש אחר טיפולי המרה (לצד קוסטה ריקה). בנוסף, תוצאות החיפוש החזויות למונח טיפולי המרה, המבוססות בין היתר על פופולריות החיפוש, מראות שלא מעט ישראלים מחפשים גם מחירים ומידת הצלחה של טיפולי המרה וטיפולים המיועדים לנשים. השאלות שהכי עניינו ישראלים: "מהו טיפול המרה", "האם הוא חוקי וכמה הוא עולה?"

 

pexels-cottonbro-4100417.jpg


הקמפיין בשיתוף:
 

הורדה_edited.png
לוגו אגודה חדש שוכב.png
Googleisrael_edited.png
%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96_edited.png
לוגו חברותא (2).png


עדויות:
 

קו הקשב של האגודה למען הלהט"ב:

הקו פועל בימים א'-ה' ומוצ"ש בשעות 19:30-22:0.

במספר : 03-6205591

באפליקציית וואטסאפ (whatsapp) במספר: 058-6205591

עמוד הפייסבוק של קו הקשב: יש עם מי לדבר

במייל: yesh@lgbt.org.il 

מרכז הדיווח על מקרה להט"בופובי

סיוע משפטי

חברותא - הומואים דתיים

בת קול - ארגון נשים לט"בקיות דתיות:

קו המידע פעיל בימי ב' ו-ה' בין השעות 20:30-22:30

במספר: 054-313-3239

יצירת קשר במייל:info@bat-kol.org

למצטרפות חדשות :klita@bat-kol.org

דף הפייסבוק של בת קול

bottom of page